Herstructurering

We begeleiden organisaties bij herstructurering

Het ondersteunen van de stakeholders staat centraal in onze benadering bij herstructurering. Onder druk van tegenvallende resultaten en minder toegankelijke (her)financiering staat men voor de vraag hoe (of) doorzetten van de bedrijfsactiviteiten meest zinvol en verantwoord is. Een mogelijke oplossing hiervoor is een fusie; een succesvolle fusie start bij een goede voorbereiding. Dat geldt natuurlijk voor zowel de overnemende als de verkopende partij. De beoogde synergie voordelen moeten meetbaar en realistisch zijn voor beide partijen. Vooral de zachte factoren spelen in het gehele fusie- & overnametraject een essentiële rol. Passen bijvoorbeeld de culturen wel bij elkaar?  Belangrijker nog, passen de bestuurders bij elkaar?

Fusie en overname

Wij helpen bedrijven een waardevolle overname te realiseren.

De overname van een bedrijf is een risicovolle strategische zet. Slechts één op de drie transacties creëert waarde. Flincq helpt u bij het samenstellen van een integraal plan, waarbij er gekeken wordt naar de doelstelling van de overname. Hoe goed passen management en bedrijfscultuur bij elkaar? Hoe volwassen is de aan te kopen organisatie? Wat zijn de investeringsuitgangspunten?

Flincq helpt u bij het realiseren van een optimale aandeelhouderswaarde bij het verkopen van uw bedrijf.

Flincq hanteert onderstaande punten om dit te realiseren;

 • Voorbereiding voor een weloverwogen en gedegen strategisch exit plan 
 • Procesfasering met ruimte om vroegtijdig te beginnen met eventuele herstructurering of proces optimalisatie en verdere professionalisering van het management.
 • Focus om een strategische koper te vinden en te interesseren

Wij helpen bedrijven groeien.

Als start-up of volwassen bedrijf bent u op zoek naar de financiële middelen om met het bedrijf een nieuwe groeifase te verwezenlijken. Een uitdaging, waarbij strategische en financiële planning van essentieel belang zijn om financiers en/of nieuwe aandeelhouders te overtuigen. Daarnaast vraagt u zich af op welke wijze de huidige aandeelhouders aangesloten blijven.

Flincq helpt u bij kapitaalverwerving:

  • Advisering over de financiële structuur achter de groeiplannen
  • Waardering van uw bedrijf
  • Vroegtijdige toetsing bij financiers
  • Gesprekken met de mogelijke kapitaalverschaffers

Recovery

We begeleiden organisaties bij recovery. 

Organisaties die in deze situatie terechtkomen vragen om intensieve ondersteuning en ingrijpende directe acties. Belangrijke partijen moeten deze plannen en acties ondersteunen. Wij herstructureren organisaties, adviseren het senior-management of stappen zelf in als interim manager met een pragmatische en resultaatgerichte aanpak. Flincq streeft naar een duurzame oplossing, die resultaat biedt op de korte termijn.

Rotterdamse mentaliteit? Wellicht, als dat doorzettingsvermogen en no nonsens voorstaat.